Move@School

Voor alle scholen in de gemeente Tubbergen is er het programma Move@School bedacht. Dit programma bestaat uit veel verschillende onderdelen waaruit de scholen kunnen kiezen. Ze mogen zelf bepalen hoeveel ze afnemen uit het volgende programma:

Gym 1 - groep 1 t/m 8
We verzorgen de gymlessen voor alle groepen 1 x per 4 weken. De les die wij komen wordt uitgevoerd door ons, de week erna wordt dit door de leerkracht herhaald en in de derde week zal er een toernooivorm worden uitgevoerd door de leerkracht in het zelfde thema. Deze thema’s staan met name in het teken van verschillende sporten en wordt gecombineerd met turnonderdelen.

Gym 2 - groep 1 t/m 8
We verzorgen de gymlessen voor alle groepen 1 x per 4 weken. De les die wij komen wordt uitgevoerd door ons en de week erna wordt dit door de leerkracht herhaald. Deze lessen staan met name in het teken van verschillende activiteiten/spelvormen en wordt gecombineerd met turnonderdelen.

Swim - groep 3 t/m 8
De kinderen komen naar het zwembad de Vlaskoel toe om daar de SWIM-lessen te volgen. Deze lessen zijn onderverdeeld in 5 thema’s, namelijk: survival, reddend zwemmen, spel, avontuur en race. Er wordt ingezet dat de groepen 3, 4, 7 en 8 5x per jaar komen zwemmen en de groepen 5 en 6 komen 10x per jaar zwemmen. Dit kan, door wensen van de school, verschillen per school.

Na-schools-aanbod - groep 3 t/m 8
Voor kinderen die graag extra sporten na schooltijd is er een na-schools-aanbod. Er worden verschillende sporten/activiteiten aangeboden waar aan je kunt deelnemen. Je kunt je afzonderlijk aanmelden per activiteit. Daarnaast is er de samenwerking met de kinderopvang die verzorgt 2 thema’s als kids kitchen en techniek.

Event / Tournament
Wij organiseren in de herfst-, kerst-, voorjaars- en meivakantie evenementen voor kinderen uit groep 3 t/m 8 op verschillende locaties. Kinderen kunnen na opgave hieraan deelnemen.
Daarnaast is er voor scholen de mogelijkheid om onze hulp te vragen wanneer zij evenementen, sportdagen o.i.d. willen organiseren.

Aanspreekpunt per school

 Tubbergen Mariaparochie Vasse Lars Bolscher lars@sportservice-tubbergen.nl
Fleringen Manderveen Reutum Noortje Haarman noortje@sportservice-tubbbergen.nl
Langeveen Jorina Janssen-Braamhaar  jorina@sportservice-tubbergen.nl
Albergen Geesteren Mauro Plegt mauro@sportservice-tubbergen.nl