Move@School

Voor alle scholen in de gemeente Tubbergen is er het programma Move@School bedacht. Dit programma bestaat uit veel verschillende onderdelen waaruit de scholen kunnen kiezen. Ze mogen zelf bepalen hoeveel ze afnemen uit het volgende programma:

Gym 1 - groep 1 t/m 8
We verzorgen de gymlessen voor alle groepen van alle scholen in de gemeente Tubbergen. Elke school bepaalt zelf de frequentie van het aantal gegeven gymlessen. Voor elke school is een eigen vakwekplan geschreven met verschillende thema's die aan bod komen. Deze thema’s staan met name in het teken van verschillende sporten en wordt gecombineerd met turnonderdelen.

Gym 2 - groep 1 t/m 8
Daarnaast is er een keuze om het gymaanbod uit te breiden. Dit wordt door verschillende scholen in de gemeente Tubbergen imiddels ook gedaan. Deze lessen staan met name in het teken van verschillende activiteiten/spelvormen en wordt gecombineerd met turnonderdelen. Ook hiervoor wordt een speciaal vakwerkplan geschreven zodat er verschillende leerlijnen aan bod komen.

Swim - groep 3 t/m 8
De kinderen komen naar het zwembad de Vlaskoel toe om daar de SWIM-lessen te volgen. Deze lessen zijn onderverdeeld in 5 thema’s, namelijk: survival, reddend zwemmen, spel, avontuur en race. Er wordt ingezet dat de groepen 3, 4, 7 en 8 5x per jaar komen zwemmen en de groepen 5 en 6 komen 10x per jaar zwemmen. Dit kan, door wensen van de school, verschillen per school.

Na-schools-aanbod - groep 3 t/m 8
Voor kinderen die graag extra sporten na schooltijd is er een na-schools-aanbod. Er worden verschillende sporten/activiteiten aangeboden waar aan je kunt deelnemen. Je kunt je afzonderlijk aanmelden per activiteit. Daarnaast is er de samenwerking met de kinderopvang die verzorgt 2 thema’s als kids kitchen en techniek.

Event / Tournament
Wij organiseren in de herfst-, kerst-, voorjaars- en meivakantie evenementen voor kinderen uit groep 3 t/m 8 op verschillende locaties. Kinderen kunnen na opgave hieraan deelnemen.
Daarnaast is er voor scholen de mogelijkheid om onze hulp te vragen wanneer zij evenementen, sportdagen o.i.d. willen organiseren.

Aanspreekpunt per school

Tubbergen Lars Bolscher lars@sportservice-tubbergen.nl
Reutum Roel Booyink roel@sportservice-tubbergen.nl
Albergen Geesteren Mariaparochie Manderveen Mauro Plegt mauro@sportservice-tubbergen.nl
Fleringen    Bart Leemhuis bart@sportservice-tubbergen.nl
Tubbergen Mariaparochie   Annemiek Geerdink annemiek@sportservice-tubbergen.nl